[...] Niedługo sam zaczne cos podobnego stosować tylko niestety nie moge jesc orzechów ani sera białego:) Ogolnie to tłuszcze dostarczaj z: oliwa z oliwek, olej rzepakowy, smalec, olej kokosowy, orzechy włoskie, olej lniany, siemię lniane, tran. Orzechy ziemne jedz dla smaku a nie dla uzupełnienia tłuszczy. Podsumowując: kup oliwę, smalec i [...]
[...] niż smażenie na PAM lub w ogóle bez tłuszczu ? Dopiero co się naczytałem, że te 3 powyższe są super do smażenia i każdy ich używa. olej kokosowy i masło klarowane >>> smalec Smalec to tłuszcz nasycony długołańcuchowy - ciężkostrawny, wymaga żółci do trawienia. Dwa pozostałe to tłuszcze średniołańcuchowe, lekkostrawne, nie wymagają żółci do [...]
[...] się zmieniają- raz tłuszcz, raz węgle, raz diety białkowe. Bądź tu człowieku mądry. Chociażby informacje na czym można smażyć pokazują jak to się zmienia. Raz najlepszy smalec, olej kokosowy i masło klarowane. We wszystkich poradnikach zdrowia w telewizji czy sieci- oliwa i olej rzepakowy- niby też dietetycy kliniczni i Ci zwykli magistrzy [...]
[...] łącznie z nowotworami i otyłością. Może prowadzić do zachwiania bilansu pokarmowego. Jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło naturalne, olej kokosowy, smalec, olej palmowy, masło kakaowe KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE Tłuszcze te są zazwyczaj płynne w temperaturze pokojowej, ale mogą krzepnąć po ochłodzeniu (w lodówce). [...]
[...] znowu zarzuce lniany :) /SFD/2016/11/27/c5fe5a66cd94421caa602cc447b0e219.jpg Zmieniony przez - Psotnicky w dniu 2016-11-27 21:50:38 AJĆ zapomniałem wliczyć w 2 i 3 posiłku smalec bo schab i filet smaże na smalcu i nie żałuje go więc dojdzie więcej tłuszczy, czyli będe musiał troche ich obciąć z oleju lnianego hmm? Zmieniony przez - Psotnicky w [...]
Do obróbki termicznej nadają się tylko tłuszcze o bardzo dużej ilości kwasów tłuszczowych nasyconych- takich jak smalec, olej kokosowy, masło, oliwa z kolejnych wytłoczyn. (Chociaż z tłuszczami pochodzenia zwierzęcego sprawa jest bardziej skomplikowana, bo dużo zależy od paszy...) Oliwa z oliwek nierafinowana, z pierwszego tłoczenia z powodu dużej [...]
[...] (ryze kasze platki owsiane ziemniaki chleb razowy) tłuszcze, no i tutaj jest zreguły najwiecej prblemów. wiec musisz poczytac ale jest to oliwa z oliwek olej zepakowy lniany smalec tran(wszystko na zimno tłoczone-oprocz smalcu:) jedno ma byc do smazenia inne do picia na zimno. te stałe takie jak olej kokosowy czy smalec uzywaj do smazenia(olej [...]
oliwa polewac surówki, warzywa, dodawac do mies ale nie smazyc na niej długo ani nie gotowac(o ile si enie myle oliwa utlenia sie w 120 stopniach C.) smalec jest tłusczem stałym (jak i olej kokosowy) ma wysoka temp. utleniania wiec mozna na nim smazyc. W cale nie jest zły jest dobrym nosnikiem kwasłów tł. nasyconych i jednonienasyconych a [...]
[...] boczek) i jajka. Nabiału nie wolno. Źródła tłuszczy to tłuszcz z w/w, awokado, a także różne oleje z pierwszego tłoczenia (oliwa z oliwek, oleje z orzechów, olej kokosowy), masełko, smalec:-D Do woli jesz warzywa krzyżowe, ich do bilansu nie wliczasz. Codziennie wypisak z diety do kontroli. Oczywiście do poczytania wszystkie linki z regulaminu.
[...] czyli olej gdyż tak szybko nie zamienia się w tkankę tłuszczową i można z niego niezła energie pociągnąć a próbuje nabrać troszeczkę masy i nie bardzo bym chciał aby to był smalec interesuje mnie tylko czy ktoś może robił coś takiego i nie miał z tego powodu jakiś problemów wiem że olej kokosowy to niedawny wysyp i może jeszcze nikt tego nie [...]
[...] schudnie tez tak samo ladnie? %-) Zmieniony przez - melmanka w dniu 2012-01-31 14:37:19 hej, ja bym dorzuciła tłuszczu- oliwa, masło zwykłe, orzechowe, tłuszcz kokosowy, smalec... pięknie kalorie podbije no i będzie smaczniej ;-) tak btw smakuje Ci taki suchy kurzy cyc? ja już zaczynam świrowac z głodu - codziennie wpierdzielam masę warzyw bo [...]
hej, ja bym dorzuciła tłuszczu- oliwa, masło zwykłe, orzechowe, tłuszcz kokosowy, smalec... pięknie kalorie podbije no i będzie smaczniej ;-) tak btw smakuje Ci taki suchy kurzy cyc? Taki calkiem suchy to on nie jest :) smaze go na odrobinie oleju z pestek winogron, ale tego nie dodaje to calodziennego bilansu, bo chyba nie ma to wiekszego sensu [...]
[...] powyżej.) suplementacja- bez zmian Olej słonecznikowy- zamówiłam już nierafinowany, nie znam lepszego źródła kw.wielon. Moje pytanie: można na nim smażyć,czy tylko kokosowy,smalec, masło? Kawy ze śmietanką pomiędzy posiłkami są nieszkodliwe, czy tylko psują dietę i mam je usunąć? Ewentualnie jak kawa to czarna? I co tym razem powie jury w nowej [...]
[...] Te z tłustych mięs, ryb, nabiału i jajek, oleje roślinne, np. oliwa z oliwek, olej z orzechów, olej kokosowy (oleje mają być z pierwszego tłoczenia, na zimno), masło, smalec. Awokado. Orzechy, masło orzechowe, nasiona słonecznika, dyni, sezamu (ale tu nie przesadzaj, 1x dziennie wystarczy). Węglowodany: Płatki owsiane, żytnie, gryczane i [...]
[...] podobnie oliwa z oliwek. MAm olej kokosowy ale jest w formie stałej i ciężko łyżką jeść. Myślałem, że będzie chociaż lekko kokosem smakował a tu nic. Prawie jak zwykły smalec. Jakie pierwsze efekty? Zauważyłem, że brzuch nie jest tak wydęty jak wcześniej, waga stopniowo leci już jest 122kg co od dawna nie miałem, staję się coraz lepszym [...]
Coraz lepiej :) ale niestety przy Hashi to nabiał w odstawke idzie, z mięs to tylko kurczaka jesz? Dobra świnka nie jest zła, ryby, podroby. Do smażenia oliwy z oliwek raczej sie nie poleca, najlepszy byłby smalec, olej kokosowy.
Jeśli chcesz ciąć, to z węgli ;-) Tłuszczy nie ruszaj, jeśli byś chciała obciąć węglowodany w znacznym stopniu, to dobijasz kaloryczność zdrowymi tłuszczami. NIE SMAŻ NA OLIWIE Z OLIWEK Kup sobie tłuszcz, który nadaje się do smażenia: masło klarowane, smalec (np. gęsi), olej kokosowy nierafinowany
[...] się głównie do celów kosmetycznych, niekoniecznie kulinarnych. Skoro masz gorzka oliwę, której smak Ci nie pasuje na surowo, to smaż na niej. nie mam jescze, planuje zakupic wiec chce sie zorientowac, co najlepiej wybrac do smazenia pod wzgledem zdrowotnym by nie wydatniac toksyn rakotworczych, moze smalec zamiast kokosowego? Czy cos innego